Activiteiten

Een week uit het leven van Geluksjager

Van persoonlijke coaching tot teamtrainingen en van spreekuur op locatie tot klankbordgesprekken: als coach/psycholoog zet Miriam Jager haar kwaliteiten divers en breed in. Voor mensen in het bedrijfsleven en de publieke sector, zoals de zorg en het onderwijs.

Neem contact op

Activiteiten

Een week uit het leven van Geluksjager

Van persoonlijke coaching tot teamtrainingen en van spreekuur op locatie tot klankbordgesprekken: als coach/psycholoog zet Miriam Jager haar kwaliteiten divers en breed in. Voor mensen in het bedrijfsleven en de publieke sector, zoals de zorg en het onderwijs.

Neem contact op

Maandag

De spreekruimte waar Miriam haar cliënten ontvangt voor persoonlijke coaching is licht en ruim, de kunst aan de muur prikkelt de geest. Een prettige plek om in alle rust en privacy zaken te bespreken. Op de bank of in een stoel, net wat goed voelt. “Die bank past bij veel mensen bij het klassieke idee van de psycholoog”, lacht ze. “Waar het mij vooral om gaat, is dat iemand zich hier op zijn gemak voelt en vrij om alles te bespreken.”

De vraagstukken tijdens de persoonlijke coaching zijn divers: van omgaan met perfectionisme of piekeren tot een hoge werkdruk of onzekerheid. “Veel mensen vragen zich af waar ze het allemaal voor doen; met hen ga ik op zoek naar een stukje zingeving.”

Dinsdag

Er zijn ook cliënten die liever de spreekkamer achter zich laten en al wandelend hun hart bij Miriam luchten. Wandelen is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Al wandelend zet je letterlijk en figuurlijk zaken in beweging. Veel cliënten merken dat het ze helpt om tijdens wandelcoaching hun gedachten te ordenen. “De natuur is voor mij ook een plek waar ik graag tot rust kom en mezelf oplaad.”

Woensdag

Vandaag blijft de spreekkamer dicht: Miriam geeft op locatie een workshop over werkgeluk. “Juist die diversiteit in vraagstukken én activiteiten maakt mijn werk zo dynamisch. Hierdoor is geen week hetzelfde! Tijdens een workshop over werkgeluk beginnen we vaak met een introductie in werkgeluk: wat is het, hoe werkt het en hoe vergroot je het? Het spreekt voor zich dat de workshop vervolgens zo veel mogelijk aansluit bij de dagelijkse praktijk en leerdoelen van de deelnemers.”

Donderdag

Deze ochtend neemt Miriam de tijd om een nieuwe werkvorm uit te schrijven. “Ik zet graag zaken voor mijn cliënten op papier. Zo schreef ik eerder al een praktisch werkboek ‘Geluk met een positief perspectief’, met veel tips en opdrachten om werk te maken van jouw geluk. Uit de feedback van cliënten merk ik dat ze een dergelijk werkboek erg waarderen.”

In de middag ziet Miriam een cliënt voor zijn laatste coachgesprek; een gemiddeld traject bestaat bij persoonlijke coaching uit zes sessies. “Cliënten zijn altijd verbaasd dat ze zo concreet flinke stappen kunnen zetten in korte tijd. Wel zijn veel mensen aan het einde van het traject bang om weer terug te vallen in oude gewoonten of denkpatronen. Dan bespreek ik hoe ze voor zichzelf een checklist kunnen ontwikkelen met eerste signalen dat het weer minder gaat. En wat ze in zo’n geval kunnen doen om hun welzijn positief te beïnvloeden. Veel cliënten kiezen ervoor om periodiek nog een gesprek in te plannen. Ik zeg altijd: “je gaat toch ook twee keer per jaar naar de tandarts voor een controle?”

Vrijdag

Vandaag geeft Miriam een training aan een team van een grote huisartsenpraktijk. “Sommige teams willen hun normen en waarden bepalen, inzicht in elkaars kwaliteiten krijgen of de onderlinge communicatie verbeteren. Ieder traject is toegespitst op dat specifieke team. Tijdens het intakegesprek vraag ik waar ze naartoe willen bewegen en wat ze nodig hebben om die beweging te maken. Dat geldt voor teams net zo goed als voor individuen. Ik werk niet met een vaste methodiek of theorie, maar kijk wat de best mogelijke manier is om iemand te helpen.” Miriam verhoogt het rendement van haar coaching en trainingen door mensen óf zelf aan het werk te zetten óf zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld met een concrete opdracht tot reflectie. “Zo kun je oefenen met wat je anders wil doen en ontdek je wat werkt en wat niet. Stap voor stap bouw je jouw repertoire uit met tools die voor jou werken. Want dat is uiteindelijk het doel: dat iemand genoeg bagage heeft om het weer zelf te kunnen.”