Ervaringen

Hoe ervaren cliënten de begeleiding van Miriam?

Bijvoorbeeld tijdens persoonlijke coachgesprekken of een groepsworkshop rondom het thema werkgeluk? We nemen een kijkje achter de schermen en vroegen het de cliënten en deelnemers zelf!

Neem contact op

Ervaringen

Hoe ervargen cliënten de begeleiding van Miriam?

Bijvoorbeeld tijdens persoonlijke coachgesprekken of een groepsworkshop rondom het thema werkgeluk? We nemen een kijkje achter de schermen en vroegen het de cliënten en deelnemers zelf!

Neem contact op

Wat viel je op aan de aanpak van
Miriam tijdens de persoonlijke coaching?

De anekdotes die Miriam gebruikte over haar eigen leven hebben ervoor gezorgd dat ik mij meer op mijn gemak voelde. Daarnaast werd het voor mij menselijker. Voor mij was dit misschien onbewust wel een van de meest cruciale onderdelen. Dan heb ik het niet per se over de inhoud van de anekdotes maar wel over de ‘gelijkwaardigheid’ die deze teweeg brachten.

Het viel mij op dat de antwoorden heel erg vanuit mijzelf dienden te komen, dit vind ik een sterk punt, omdat het je aan het denken zet en duidelijk maakt wat je moeilijk vindt of waar de knelpunten zitten. Op deze manier wordt er niet voor jou een keuze gemaakt.

Ze veroordeelt niet; is erg prettig als je bepaalde reacties verwacht.

Wat is de meerwaarde
van het coachtraject voor jou?

Ik heb mijn sterke punten inzichtelijk gekregen en daarmee een veel duidelijker beeld in de activiteiten waar ik goed in ben en waar ik ook plezier aan beleef. Hierdoor kan ik veel gerichter gaan zoeken naar een functie die bij mij past. Bovendien hebben we ook nog wat ‘oud zeer’ verwerkt, waardoor niks mij nog in de weg staat.

Concreet: ik ben kalmer. Ik realiseer mij dat de gedachten die ik heb van mij zijn en ermee kan doen wat ik wil, serieus nemen, er mee in discussie gaan, opmerken en er niks mee doen of helemaal loslaten. Ik kan dus speelser met gedachten omgaan en kan mij vrijer bewegen in mijn eigen hoofd. Ik zie meer mogelijkheden in het leven en heb vertrouwen in de toekomst.

Wat waren de beste kwaliteiten
van de trainer?

Uitstraling van rust, goede formulering van de vraagstelling om je dieper te laten nadenken en bewuster (dan wel onbewust) je antwoorden te formuleren.

Deskundig, spontaan, goede opbouw van het verhaal, inclusief de timing.

Luisteren, het juiste klimaat scheppen, de kennis goed overbrengen.

Wat blijft je vooral bij
van de workshop?

Het feit dat ik met mijn collega’s zaken heb gedeeld die anders waarschijnlijk niet ter sprake waren gekomen.

Je gelukkig voelen is te beïnvloeden. Bewuster bezig zijn met het thema ‘geluk’. Dagelijks kies ik nu bewust een activiteit waarmee ik mijn eigen geluk en/of het geluk van mensen in mijn omgeving positief kan beïnvloeden.

Erg waardevol omdat de aandacht ging naar positiviteit op de negatieve momenten.